Fuktskader

Ekte hussopp – Farlig

Jo, du har god grunn til å frykte ekte hussopp. Hvis den først får godt tak i huset ditt, får det store konsekvenser. Den vokser eksplosivt, og gjerne i det skjulte – så du har ikke store sjanser til å oppdage den før den har ødelagt mye.

 

Men sørger du for å vedlikeholde huset ditt godt, reduserer du risikoen for at det blir angrepet.

 

Det å fjerne ekte hussoppangrep kan være krevende og må utføres av spesialister. Fukt er grunnen til soppdannelsen. Denne må fjernes.

 

EPS-system fjerner fukt som skyldes fuktopptrekk fra grunnen.

Angrepet murverk må kjemikaliebehandles og angrepet treverk må fjernes. Ekte hussopp forekommer som regel i forbindelse med murverk eller et annet basisk materiale. Finner ekte hussopp i trehus er det i så fall i overgangen mellom mur og tre.

 

Kjennetegn: Hussopp utvikler et kraftig bomullsaktig soppvev på overflaten av angrepne trematerialer når den er i god vekst – og trevirket sprekker opp i store kubiske sprekkeklosser. Etter en stund kan det, hvis vekstforholdene er gode, utvikles brunlige foldete fruktlegemer som kan minne om en pannekake og som sitter løst festet til underlaget, forteller Bull Jenssen.

 

Les mer om ekte hussopp her

Har du et fuktproblem og vil at vi kontakter deg?

 

Dette skjemaet inneholder noen spørsmål slik at vi kan få kartlagt ditt fuktproblem best mulig. Normalt klarer vi da å gi en prisantydning.

Trykk på denne lenken for å sende inn skjema.

 

Alternativt kan du sende inn enklere kontaktskjema her.