Ekte hussopp – Farlig

Jo, du har god grunn til å frykte ekte hussopp. Hvis den først får godt tak i huset ditt, får det store konsekvenser. Den vokser eksplosivt, og gjerne i det skjulte – så du har ikke store sjanser til å oppdage den før den har ødelagt mye.

Men sørger du for å vedlikeholde huset ditt godt, reduserer du risikoen for at det blir angrepet.

Det å fjerne ekte hussoppangrep kan være krevende og må utføres av spesialister. Fukt er grunnen til soppdannelsen. Denne må fjernes.

EPS-system fjerner fukt som skyldes fuktopptrekk fra grunnen.

Angrepet murverk må kjemikaliebehandles og angrepet treverk må fjernes. Ekte hussopp forekommer som regel i forbindelse med murverk eller et annet basisk materiale. Finner ekte hussopp i trehus er det i så fall i overgangen mellom mur og tre.

Kjennetegn: Hussopp utvikler et kraftig bomullsaktig soppvev på overflaten av angrepne trematerialer når den er i god vekst – og trevirket sprekker opp i store kubiske sprekkeklosser. Etter en stund kan det, hvis vekstforholdene er gode, utvikles brunlige foldete fruktlegemer som kan minne om en pannekake og som sitter løst festet til underlaget, forteller Bull Jenssen.

Les mer om ekte hussopp her

Ta kontakt

Book befaring

En befaring vil avdekke om det finnes fuktproblemer i bygningen din, hva som eventuelt forårsaker dem og hvordan du kan bli kvitt problemet.

Nedenfor finner du knapp med link til vårt utvidede kontaktskjema for kartlegging av fuktproblemer. Ved hjelp av denne kan vi gi deg en uforpliktende prisantydning.

Ønsker du å bruke et enklere kontaktskjema, finner du det på siden Kontakt Oss. Der er også all annen kontaktinformasjon til oss og våre samarbeidspartnere.

Vi ser frem til å prate med deg.

En hyggelig medarbeider viser hvordan han måler fukt på veggen i et kjellerrom. Han smiler imøtekommende til kamera.
Hopp rett ned til innholdet