Fuktskader

Kondensproblem

Vær på vakt mot kondens!

I leiligheter hvor det produseres mer fuktighet enn hva utluftingen klarer å trekke ut, er det en generell fare for så høye fuktverdier at det oppstår vekst av muggsopp. Ekstra stor fare for vekst er det i forbindelse med overflater som kjøles ned på grunn av varmetap, dvs. særlig yttervegger. På slike kalde flater vil det lett kunne dannes kondens.

 

Bak hyller, skap, nede i hjørner og bak møbler hvor det er lite luftsirkulasjon øker risikoen desto mer. Her vil man ikke ha noen effektiv luftsirkulasjon som ellers skulle kunne varme opp og tørke ut den kondenserte luftfuktigheten.
Ytterligere tilførsel av vanndamp fra dusjing, matlaging og klesvask og -tørk kan forsterke problemet med kondensering og vekst av muggsopp. I utgangspunktet vil dette kunne sammenlignes med dugg på bilruter. Før varmeapparatet startes vil pusten din lett kunne skape dugg på bilruta, mens etter noe tid vil den varme luften uten problemer kunne tørke ruta.

 

Les artikkel her.

 

Se etter kondens

Hvordan kan man se om det er unormal kondensering og eventuelle følgeskader? Hvis det er vedvarende dugging på nedre del av vinduer, er det ofte et dårlig tegn. I andre tilfeller må man sjekke nøye bak møbler som står plassert inntil yttervegger, gjerne i rom med lav temperatur og redusert utlufting. Disse forholdene finner vi ofte på soverom, bak for eksempel garderobeskap. Andre utsatte steder er innsiden av skyvedørsgarderober eller bak klærne som blir lagret innerts i nederste hylle i klesskapet. Tiltak
Forebyggende tiltak for å unngå kondensering er å bedre utluftingen, øke oppvarmingen – i hvert fall i deler av døgnet og ommøblering. I tillegg kan endring av fuktproduksjonen redusere risikoen for kondensering og vekst av muggsopp. (Kilde Boligjegeren)

 

EPS-fuktsikriing stopper fuktvandring i muren med det resultat at avdamping fra veggene reduseres, men har liten eller ingen innvirkning på kondens som skyldes andre grunner.

 

Les ytterligere informasjon her.

Har du et fuktproblem og vil at vi kontakter deg?

 

Dette skjemaet inneholder noen spørsmål slik at vi kan få kartlagt ditt fuktproblem best mulig. Normalt klarer vi da å gi en prisantydning.

Trykk på denne lenken for å sende inn skjema.

 

Alternativt kan du sende inn enklere kontaktskjema her.