maling flasser eps fuktiskring elektroosmose

Maling som flasser

Har du en maling som flasser av kjellerveggene dine er det på høy tid å gjøre noe med fuktsikringen av din grunnmur.

Byggforsk skriver at det er vanskelig og ofte umulig å drenere seg bort fra dette.

Selv etter omfattende tiltak (oppgraving, ny drenering, isolering osv.) vil man ikke nødvendigvis eliminere problemet, og man blir nødt til å håndtere denne type fukt på annet vis.

EPS-fuktsikring kan derfor være et bedre alternativ enn drenering for å stoppe grunnen til at malingen flasser.

Kapillær oppsug / fuktopptrekk

Slike skader kommer av at fukt i murveggen trenger ut på innsiden, og «dytter foran seg» salt fra muren og eventuell maling/tapet som måtte sitte på veggen. I slike fuktige miljøer får man garantert soppsporer (og edderkopper…) som kan være svært helseskadelige, ikke minst for små barn. Fukten kommer fra utsiden av veggen, der det ikke (lenger) er et tett skille mellom jorda/fyllmassene – som inneholder fuktighet fra regn eller tilsig, og murveggen som er porøs og som derfor lar fuktigheten trenge inn. Tidligere tiltak var og prøve å fjerne årsaken til fukten. Dette kan ofte være vanskelig da grunnen huset står på kan være fuktig eller stein/fjell.

Dette skyldes kapillært fuktoppsug i kjellermur fra grunn. Byggforsk skriver at det er vanskelig og ofte umulig å drenere seg bort fra dette. og at dette må løses på annen måte.

EPS-Fuktsikring er utviklet kun for å stoppe kapillæroppsug / fuktvandring i muren som er grunnen til at saltutslag/kalkavleiringer oppstår, malingen som flasser av og murpuss som går i oppløsning.

Ta kontakt

Book befaring

En befaring vil avdekke om det finnes fuktproblemer i bygningen din, hva som eventuelt forårsaker dem og hvordan du kan bli kvitt problemet.

Nedenfor finner du knapp med link til vårt utvidede kontaktskjema for kartlegging av fuktproblemer. Ved hjelp av denne kan vi gi deg en uforpliktende prisantydning.

Ønsker du å bruke et enklere kontaktskjema, finner du det på siden Kontakt Oss. Der er også all annen kontaktinformasjon til oss og våre samarbeidspartnere.

Vi ser frem til å prate med deg.

En hyggelig medarbeider viser hvordan han måler fukt på veggen i et kjellerrom. Han smiler imøtekommende til kamera.
Hopp rett ned til innholdet