De har reddet over 7.000 norske kjellere

Velg den eneste løsningen på markedet som er sertifisert og teknisk godkjent

Av: Bonnier Creative Studio, 1. august 2020

Har du fått fukt i huset?

Murtørkeren til EPS-Fuktsikring har allerede reddet over 6.000 norske kjellere og er den eneste løsningen på markedet som er sertifisert av Nemko.

Sliter du med fukt i kjelleren er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Før du bruker masse tid og penger på å grave opp hagen gjelder det imidlertid å tenke seg godt om.

EPS-Fuktsikring har nemlig spesialisert seg på å hindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og siden du slipper å grave opp hagen blir det en langt billigere og ikke minst raskere måte å fjerne fukten på.

Fukten som klorer seg fast

Det mange ikke vet, er at de faktisk kan gå igjennom hele prosessen med å grave opp rundt hele huset, drenere og legger ny isolering, uten at de blir kvitt fukten i veggene. Det som da har skjedd, er at fukten enten har trukket inn i veggen fra utsiden eller grunnen under huset. Det som er viktig å merke seg er at fukt som trekkes opp i veggen, også kan bre seg utover gulvet.

Det har vært mye tvil og skepsis rundt EPS-systemet, men allerede i 1995 gikk Byggforsk ut og sa at EPS-systemet kunne være ”redningen for norske kjellere”. I flere rapporter understreker Sintef Byggforsk at EPS-system egner seg bedre enn drenering i flere tilfeller, som for eksempel når murpussen begynner å smuldre, malingen flasser, eller når du ser saltutslag på overflater.

Elektroosmose

EPS-systemet har siden 1982 forsket på å bruke en svak strømkilde til å tørke ut vannet fra veggene, kalt elektroosmose. Strømmen styres fra digitale sentraler og operasjonen er så effektiv at det kan måles forbedring etter kun to uker. Systemet krever montering, men er ellers vedlikeholdsfritt etter første montering. Det krever kun en driftskostnad på 50 – 100 kroner per år. Egne EPS-sentraler måler hvor mye trykk som skal til for å holde muren tørr. Denne avanserte teknologien er et resultat av over 40-års forskning på området.

Det sikre alternativet

Vi nordmenn skiller oss fra våre naboland ved at vi i langt større grad bruker kjellerne som soverom og oppholdsrom.

– Det gjør det enda viktigere å velge en løsning som fungerer optimalt mot norske grunnforhold, klima og byggeskikk, sier Tor Heimdal fra EPS-Fuktsikring.

– Siden vi startet med vår patenterte løsning i 1986 har våre murtørkere tørket over 7.000 norske kjellere, sier Heimdal.

Med flere aktører i bransjen har det imidlertid vært en utfordring at det har manglet en felles standard som bekrefter hva kundene faktisk kjøper. I praksis har man kun hatt en tradisjonell  CE-merking av produktene, og den er dessverre tilnærmet verdiløs.

– En CE-merking er tross alt bare en egenerklæring fra produsenten om at de oppfyller myndighetenes minstekrav til helse, miljø og sikkerhet. Når man i tillegg får jevnlige påminnelser i media om aktører som jukser med CE-merkingen, er derfor resultatet at mange kunder ikke stoler på merkingen, og at de som likevel stoler på den blir utsatt for en falsk trygghet. Det bestemte vi i EPS-Fuktsikring oss for å gjøre noe med. For å gi våre kunder en tryggere hverdag har vi derfor valgt å innhente en nøytral kvalitetsvurdering fra en helt uavhengig tredjepart, sier Heimdal.

NYHET: EPS-Fuktsikring er Nemko-sertifisert!

– At vår EPS-sentral er Nemko-godkjent er en tydelig bekreftelse på at den tilfredsstiller alle krav og normer innen giftstoffer og stråling, i tillegg til brannsikkerhet. Siden enhver murtørker står  tilkoblet døgnet rundt er dette betryggende for våre kunder, samtidig som det også er godt for oss som er opptatt av å levere kvalitet og sikkerhet i alle ledd, sier Heimdal.

– Vi er derfor svært stolte over vår Nemko-godkjenning, og vår oppfordring til deg som kunde er derfor enkel:

Vurder gjerne flere alternativer om du får fukt i kjelleren, men ta deg alltid tid til å kontrollere om de har en nøytral og uavhengig godkjenning på plass før du signerer kontrakten. Da får du en løsning med dokumenterbar effekt, og vil spare deg selv for mye unødvendig tid og frustrasjon, avslutter Heimdal.

PS: Visste du at EPS-Fuktsikring gir deg uforpliktende befaring?