Etterarbeide etter at fuktopptrekk er stoppet

All informasjon er uavhengig om det er installert EPS-system eller ikke.

Har du idag en kjeller som har tørre fine vegger? Vil du kle inn disse eller male?  Det er mange feller å gå i.

Ikke saltutslag, maling som flasser eller andre tegn på fukt? Iflg Byggforsk må kjellerveggene være tørre. Hvis det er lekkasjer eller fuktgjennomslag utenfra må dette utbedres før man innreder.

denne siden/linken har vi samlet diverse informasjon. Vi gjør oppmerksom på at vi kun formidler linkene og ikke har ansvar for innholdet på sidene. Vi anbefaler alle å kontakte fagfolk.

 

Tips fra Byggforsk, Glava, Rockwool osv. om å isolerer/innrede kjellere kun innvendig

Byggma-Forestia – Wall2paint – Smartpanel egner seg IKKE til vegger under bakkenivå iflg epost fra produsent. Les artikkel fra Nettavisen

En leverandør av microsement skriver i sin brosjyre at dette ikke egner seg i kjellere.

 

Også tips vedr malingstyper.

Det dukker også stadig opp spørsmål om laminatgulv i kjelleren. Vi har funnet fra dokumentasjon fra flere leverandører som også innbefatter forskjellige krav.

 

Skal du male rett på murveggen har bl.a. disse leverandørene diffusjonsåpen silikatmaling.

STS – STO – Maipei – Weber-Glava (søk på silikatmaling)

 

Maling for utendørs bruk / eksteriørmalinger inneholder sopphindrende midler som siver ut til overflaten i flere år etter påføring, dette for å forhindre sopp og algebegroing. Dette er ikke noe man bør ha i et inneklima, derfor kan man ikke bruke eksteriørmalinger inne.

 

Du kan bruke Silikat murmaling innendørs, den er diffusjonsåpen og har ikke sopphindrende midler. Den skal kun brukes på bar mur eller tidligere silikat maling, da den reagerer med underlag (mineralsk underlag), kan boble.

 

Har du noen tips vi kan legge ut, send oss.

Har du et fuktproblem og vil at vi kontakter deg?

 

Dette skjemaet inneholder noen spørsmål slik at vi kan få kartlagt ditt fuktproblem best mulig. Normalt klarer vi da å gi en prisantydning.

Trykk på denne lenken for å sende inn skjema.

 

Alternativt kan du sende inn enklere kontaktskjema her.