Byggforsk 2013 – Teglmur

Fuktopptrekk er ofte umulig å drenere seg bort fra. Selv etter omfattende tiltak (oppgraving, ny drenering, isolering osv.) vil man ikke nødvendigvis eliminere problemet, og man blir nødt til å håndtere fukten på annet vis.

Dette er noe av det Byggforsk skriver i Byggforskserien 2013 at elektroosmose er et utbedringsalternativ for fuktskadede teglvegger.

Sitat:

312 Utbedring. Vi har fire ulike metoder for å hindre fukt fra grunnen i å suges kapillært opp i vegger med manglende fuktsperre mellom grunnmur og vegg:
– Etablering av et elektrisk felt som nedsetter kapillærsugingen i veggen (elektroosmose).

I Norge er den vanligste reparasjonsmetoden for å stoppe fuktopptak å mure deler av veggkonstruksjonen om igjen. I resten av Europa er innpressing av korrugerte plater, injisering og elektroosmose mer vanlig. For spesielt tykke vegger, over 1,0 m tykke, er injisering eller elektroosmose ofte de eneste alternativene.

Les hele informasjonen her

Ta kontakt

Book befaring

En befaring vil avdekke om det finnes fuktproblemer i bygningen din, hva som eventuelt forårsaker dem og hvordan du kan bli kvitt problemet.

Nedenfor finner du knapp med link til vårt utvidede kontaktskjema for kartlegging av fuktproblemer. Ved hjelp av denne kan vi gi deg en uforpliktende prisantydning.

Ønsker du å bruke et enklere kontaktskjema, finner du det på siden Kontakt Oss. Der er også all annen kontaktinformasjon til oss og våre samarbeidspartnere.

Vi ser frem til å prate med deg.

En hyggelig medarbeider viser hvordan han måler fukt på veggen i et kjellerrom. Han smiler imøtekommende til kamera.
Hopp rett ned til innholdet