FUKT I KJELLER? – VI HJELPER DEG

FUKT I KJELLER? – VI HJELPER DEG

Fukt i kjeller er plagsomt. Det kan i tillegg være miljøfarlig og helsefarlig. Tegn på at du har dette problemet kan være at det er ubehagelig å puste i rommet eller at at det lukter ”kjeller” av klærne som lagres der. 

 

VANNSKJOLDER, KALKAVLEIRINGER ELLER MALING SOM FLASSER AV?

De synlige tegnene på et fuktproblem er vann og vannskjolder. Andre synlige tegn kan være kalkavleiringer, muggsporer, løs murpuss og maling som flasser av.

 

HVORDAN BLI KVITT FUKT I KJELLER?

Fuktproblemet kan bekjempes med drenering. Dessverre er ofte ikke drenering godt nok. Iflg Sintef Byggforsk behøver ikke ny drenering avhjelpe problemet. I tillegg maler man ofte muren på innsiden for at det skal bli helt tett. Denne løsningene har bare kortsiktig, kosmetisk effekt. Etter en tid flasser malingen av som et bevis på at skaden ikke er borte. I tillegg har malingen hindret fuktigheten å slippe igjennom. Derfor stiger fuktigheten oppover i muren og forsterker problemet.

Pulserende elektroosmose kan være en bedre løsning hvis huset står i fuktig grunn.

 

Enkelt sagt:
EPS-Fuktsikring benytter seg av pulserende elektroosmose for å stoppe kapillæroppsug/fuktvandring i muren, som er grunnen til at saltutslag/kalkavleiringer oppstår, malingen som flasser av og murpuss som går i oppløsning.

 

SKADELIG FOR HELSEN

Ny forskning viser at mugg er mer skadelig enn tidligere antatt. Skaden er viktigste årsak til muggvekst, og muggsporer er til dels giftige og virker som katalysator for andre lidelser, særlig allergi. Fukt i kjeller kan føre til WD-syndromet (The Water Damage Syndrome). Dette ble presentert som et helseproblem av biologen cand.scient Susanne Gravesen fra Statens Byggforskningsinstitutt i Århus, på Innemiljøkonferansen på Lillehammer i 1994.

 

WE-syndromet

Slimhinnesymtomer: stikkende øyne, problemer med kontaktlinser, tett nese, sår hals, heshet og brennende hud. Generelle sentralnervesymptomer: Hodepine, slapphet, døsighet, konsentrasjonsproblemer, hukommelsestap, skjelving og dårlig allmenntilstand.

UNNGÅ SKADER PÅ BOLIGEN

I bygninger med organiske materialer (tre og lignende) må fuktkilden fjernes snarest, ellers kan det oppstå råte med påfølgende store reparasjonskostnader. Boliger har blitt kondemnert på grunn av fuktig kjeller.

 

VI FJERNER FUKT I KJELLER UTEN GRAVING

Installerer du EPS fuktfjerningssystem er graving ikke nødvendig. EPS gir tørr mur og fuktproblemet som skyldes fuktopptrekk/fuktvandring er fjernet.

Har du et fuktproblem og vil at vi kontakter deg?

 

Dette skjemaet inneholder noen spørsmål slik at vi kan få kartlagt ditt fuktproblem best mulig. Normalt klarer vi da å gi en prisantydning.

Trykk på denne lenken for å sende inn skjema.

 

Alternativt kan du sende inn enklere kontaktskjema her.