Bilde av en grå og trist kjeller med fuktig grunnmur.

Kjellerlukt

De aller fleste fuktproblemer kan du fint avsløre med nesen, uten at du trenger dyre målinger eller instrumenter. Dårlig kjellerlukt behøver ikke bety råte, men kombinert med synlige faresignaler bør du være på vakt.

Fuktproblemer kan være lett å overse.

Fuktproblemer, med følgeskadene råte og muggsoppoppblomstring, er hverken sunt for boligen eller inneklimaet. Kjellere er et av de stedene der det er vanligst med fuktproblemer, men det kan være lett å glemme, fordi vi ikke nødvendigvis er der daglig.

Selv om du ikke bruker rommene i kjelleren som oppholdsrom, er det viktig å sjekke at det står bra til under boligen. Dette kan du betale dyrt for, men den aller enkleste sjekken tar du selv.

Vær obs på lukt – det kan være faresignal

Du kan nemlig selv enkelt avsløre fuktutslag, ifølge Jonas Holme, forskningsleder ved avdeling for byggematerialer og konstruksjoner i Sintef byggforsk.

– Man kan kjenne fuktproblemer eller muggsopp ved lukt – den typiske kjellerlukten. Det er ikke nødvendigvis et faresignal, men et signal om at du kan ha et fuktproblem, sier Holme.

Det er imidlertid ingen grunn til panikk om det lukter litt kjeller, for ifølge Holme kan man ha noe fukt uten at det er et problem. Men er det typisk kjellerlukt bør du se deg litt om etter flere faktorer som kan tyde på fuktproblem.

– Er det våte flekker eller saltutslag kan det være tegn på at du har fuktinntregning, sier Holme.

EPS-fuktsikring stopper fuktvandring i kjellerveggen og fjerner lukt ved å ta hånd om selve kilden til lukten, nemlig fukten i murveggene.

Dette er et miljøvennlig teknisk system som ikke er basert på kjemikalier og benytter Pulserende elektroosmose.

Anne-Kristine i Fredrikstad:

Det var helt magisk hvordan kjelleren tørket opp. All kjellerlukt ble borte, sier hun om huset fra 1938. Hun er så fornøyd at hun har anbefalt det til sønnen som bor i Tromsø. Han ble like fornøyd! forsikrer hun.

Ta kontakt

Book befaring

En befaring vil avdekke om det finnes fuktproblemer i bygningen din, hva som eventuelt forårsaker dem og hvordan du kan bli kvitt problemet.

Nedenfor finner du knapp med link til vårt utvidede kontaktskjema for kartlegging av fuktproblemer. Ved hjelp av denne kan vi gi deg en uforpliktende prisantydning.

Ønsker du å bruke et enklere kontaktskjema, finner du det på siden Kontakt Oss. Der er også all annen kontaktinformasjon til oss og våre samarbeidspartnere.

Vi ser frem til å prate med deg.

En hyggelig medarbeider viser hvordan han måler fukt på veggen i et kjellerrom. Han smiler imøtekommende til kamera.
Hopp rett ned til innholdet